Askartelu Kirjallisuutta

Askartelu Kirjallisuutta

Lesley Stanfield, Anna kaikkien kukkien kukkia, 2009

100 hauskaa virkkaus- ja neulontaohjetta

Neulo ja virkkaa kukkia ja hedelmiä. Trendikkäitä, hilpeitä koristeita vaatteisiin, asusteisiin tai vaikkapa lahjapaketteihin.

Anna kaikkien kukkien kukkia sisältää sata inspiroivaa ohjetta. Suurin osa niistä on helppoja ja nopeita, aloittelijalle tai lapsellekin sopivia, mutta mukana on myös haasteellisempaa askarreltavaa. Kirja opastaa kaikissa työvaiheissa perusasioista alkaen. Nauti käsillä tekemisestä!

Lesley Stanfield, Virkkaa kukkia, perhosia ja korentoja, 2011

75 viehättävää virkkaus ja neuleideaa

Virkkaa ja neulo upeita lintuja, perhosia ja metallinhohtoisina välkkyviä sudenkorentoja. Tai somia kukkasia, puunlehtiä, simpukankuoria ja kiviä… kaikkea mitä luonnosta löytyy.

Tämä kirja sisältää kaavat ja mallit mitä ihastuttavimpiin miniatyyrieläimiin. Lisäksi saat kaiken olennaisen tiedon mm. tarvittavista täyte- ja viimeistelymateriaaleista. Teoksessa on hauskoja ideoita ja käytännöllisiä vinkkejä siitä, kuinka nämä persoonalliset luomukset ovat omiaan paitsi kodin sisustuksessa myös tyylikkään omaperäisinä  muotiluomuksina.

Neulonnan ehdoton asiantuntija Lesley Stanfield on kirjoittanut lukuisia neulomiseen ja virkkaamiseen liittyviä menestysteoksia sekä toiminut useiden naistenlehtien päätoimittajana.

Martha Stewart, Suuri askartelu- ja käsityökirja, 2011

 Tämä on sellainen tuhti ja innoittava opaskirja, jonka haluaisin omaan kirjahyllyyni. Siinä on selkeät ohjeet ja kaunis toteutus. Aiheisiin on paneuduttu huolella, ja ohjeissa löytyy vaativaankin makuun ohjeita. Harvoin innostun jostain kirjasta niinkuin nyt tästä.

Kirja on jaettu eri tekniikoiden mukaan 32 lukuun. Jokaisessa luvussa kerrotaan yleisesti kyseisestä tekniikasta sekä siinä tarvittavista välineistä. Sen jälkeen vuorossa ovat yksityiskohtaiset ohjeet sekä lukuisia erilaisia projekteja. Projektien vaatimustaso vaihtelee. T-paidan painaminen perunaleimasimella onnistuu lapsiltakin, kun taas kalligrafia vaatii tietysti hieman harjoitusta. Kirjan loppupuolen LIITTEET-osiossa on mallipohjia ja sabluunoita, jotka helpottavat monien projektien toteutusta.

Aloittelevien askartelijoiden kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että harjoittelu on usein tärkein ensimmäinen askel. Maalaatpa sitten posliinia, kuvioit kirjepaperia kumileimasimella tai taittelet paperista herkkiä origamikurkia, haluttu lopputulos ei välttämättä synny ensi yrittämällä. Harjoittelun myötä pääset pian jyvälle uudesta tekniikasta. Jokaisen tekemäsi projektin myötä itsevarmuutesi lisääntyy ja halu kokeilla jotain uutta kasvaa. Hauskoja askarteluhetkiä!

Tyttöjen hauska askartelu- ja ideakirja, 2013

Tämä kirja on yllättävän hyvä, sitä ei ole hätäseen koottu. Siinä on useampiakin toteutuskelpoisia ohjeita. Ruokaohjeetkin vaikuttavat ihan kivoille.

Tästä löytyy ohjeita niin huoneen tuunaukseen kuin kasvien kasvattamiseenkin, käsitöitä, reseptejä, pelejä ja puuhaa tytöille.

Aloin miettimään miksi tämä kirja on juuri tytöille suunnattu, voihan pojatkin nauttia vaikka huoneen tuunauksesta, kokkauksesta ja pyjamabileistä. Värimaailma tässä kirjassa on hyvin tyttömäinen, mutta värejä muuttamalla useimmat jutut sopivat kyllä ennakkoluulottomalle pojallekin.

Martha Stewart, Suuri askartelu kirja, 2014

Askartele yhdessä lasten kanssa. 175 hauskaa projektia – luo, rakenna, suunnittele, tutki ja anna lahjaksi. Teos sisältää kymmeniä viehättäviä ja helppoja projekteja, joissa on yksinkertaiset ja selkeät ohjeet. Tämä kirja on todellinen aarre-aitta lapsille ja heidän ‘opettajilleen’.

Vaikka itselläni ei olekaan enää kohderyhmän ikäisiä lapsia, niin olisi silti mukava omistaa tämä teos. Ohjeet viehättävät niin visuaalisesti kuin sisällölläänkin. Taattua Martha Stewart laatua.

Martha Stewartin käsin tehdyt juhlakoristeet, 2012

Anna Martha Stewartin innoittaa luovuuteen mitä kauneimmin juhlapäiväsomistein. Kirjan 225 käsityöohjeen joukossa on kortteja ja tervehdyksiä, koristeita, lahjoja ja lahjapakkauksia, pöytäsomisteita, muistolahjoja ja lasten askartelutöitä sekä tietyille juhlapäiville ominaisia puuhia, kuten kananmunien värjäämistä, kurpitsan kaivertamista sekä joulukuusen koristelua.

Tästä kirjasta löytyy artikkeleiden parhaimmisto täydennettynä hienoilla kuvituksilla, upeilla valokuvilla ja selkeillä teko-ohjeilla, jotka havainnollistavat yksityiskohtaisesti, miten kukin upeista esineistä valmistuu. Tämä on erityinen teos niille, joiden sormet syyhyävät päästä tekemään ja luomaan. Taattua Martha Stewart laatua.

No Responses

Write a response