Häihin Askarteluohjeita

Häihin Askarteluohjeita

Satiiniruususydämet

Varrelliset satiiniruususydämet sopivat vaikka pienten morsiusneitojen käteen tai hääparin pöydän koristeeksi. Yhteen sydämeen tarvitaan yli sata pikkuruusua, joita voit ostaa valmiina. Näillä häät kaunistuvat 🙂

– pullea styroksisydän

– 100-120 satiiniruusua

– sivuleikkurit

– Erikeeper-liimaa

– grillitikku

– vihreää kukkateippiä

– silkkinauhaa, leveys 2,5cm

Lyhennä satiiniruusujen varret 1-2 senttisiksi. Tee grillitikun terävällä päällä reikä styroksisydämeen, kasta kukan tyvi Erikeeperiin ja työnnä se kunnolla reikään. Liimaa ruusut vieretysten kunnes koko sydän on peittynyt. Peitä grillitikku kukkateipillä. Työnnä Erikeeperiin kastamasi terävä pää tukevasti sydämen juureen varreksi. Solmi kaunis rusetti.

Satiininauhasydämet

Näitä riemunkirjavia sydämiä voi mainiosti ripustaa niin sisä- kuin ulkotiloihinkin, vaikka buffet-pöydän ja hääparin pöydän yläpuolelle tai juhlapaikan kuistille ja pihapuihin. Imukupillisten koukkujen avulla koristeet valloittavat helposti myös ikkunat. Hääparin auton etukonepellillä jättimäinen sydän olisi juhlava ilmestys, ja toki takaikkunallekin sydän sopisi.

– erikokoisia styroksisydämiä

– erivärisiä silkki- tai satiininauhoja, leveys 1-3cm.

– erivärisiä silkki- tai satiininauhoja, leveys 3-8mm.

– nuppineuloja

– kuumaliimaa

– koristeeksi esim. kangasruusuja, irtolehtiä tai koristeomenia.

Kiinnitä nauhan alkupää styroksisydämeen nuppineulalla. Kieputa siististi silkkinauha koko sydämen ympärille. Poista nuppineula ja liimaa nauhan päät kiinni kuumaliimalla. Voit raidoittaa sydämen kietomalla vielä kapean nauhan päällimmäiseksi. Lisäkoristeiksi sopii melkein mikä tahansa. Liimaa ensin irtolehdet kuumaliimalla, sitten kangaskukat, koristeomenat, vieteri-kultalankaa… Kiinnitä kaunis ripustusnaru kuumaliimalla sydämen yläkaaren keskelle. Yläkaaren molemminpuolinen koristelu peittää kätevästi kiinnityskohdan. Toki sydämet ovat kauniita ilman lisäkoristeluakin.

Riisipussukat

Nämä oivalliset kukkivat riisipussukat muodostavat yhdessä kauniin ruusumeren. Jos kori on liian syvä niin voit tehdä korin pohjalle huomaamattoman korokkeen esim. harsokankaasta. Aseta riisipussit koriin melko tiiviisti, jotta syntyisi kukkakorimainen vaikutelma. Jos vieraita on enemmän kuin koriin kerralla riisipusseja mahtuu, valmista useampi kori pusseineen tai sitten koria on välillä täytettävä.

– riisiä

– itse tehtyjä kangasruusuja (ohje alla)

– paljon vihreää harsomaista kangasta

– vihreää kapeaa paperinarua

– kaunis matala kori

Kuhunkin pussiin tarvitset vihreää kangasta noin 25cm x 25cm. Laita pieni kourallinen riisiä kankaan keskelle. Kerää kankaan reunat ylös sormiesi sisään, niin että riisi jää “pussin” pohjalle. Aseta kangasruusu sormiesi keskelle kankaan reunojen sisään. Solmi paperinaru tiukasti kukan tyven ympäri, kankaan päälle. Lyhennä ja pyöristä vihreän kankaan reunat. Avaa paperinarun päät lehdiksi. Pussi aukeaa kun kangasruusun vetää pois pussin suulta ja sitten paperinarulenkin pussin suun yli.

Kangasruusut

– paljon ohutta valkoista tai vaaleanpunaista kangasta

– punaista spray-maalia

– suojamuovia tai pahvia lattian peitoksi

– vahvaa lankaa

– silmäneula


Kukat syntyvät kuin itsestään vaikka televisiota katsellessa. Materiaaliksi kelpaavat lähes kaikki ohuet kankaat valoverhokankaista organzaan. Liian liukasta kangasta on hankala käsitellä. Kannattaa myös tutkia kangaskauppojen jäännöspalalaatikoita ja kierrellä kirpputoreja. Pienistäkin epäsäännöllisen muotoisista paloista on mahdollista muotoilla pieniä kukkia. Koristeista tulee kauniimpia ja elävämpiä jos käytät useampia erisävyisiä kankaita.

Valkoisesta kankaasta saat vaaleanpunaista spreijaamalla sitä kevyesti punaisella spray-maalilla. Kankaan pinnasta tulee näin epätasaisen väristä, joka on vain eduksi kukkia tehdessäsi. Voit toki elävöittää jo valmiiksi vaaleanpunaisten kankaiden väriä samalla tavalla.

Maalaa kerralla suurempia kangasmääriä hyvin ilmastoidussa ja pintasuojatussa tilassa. Spray-maali leviää hienojakoisena pilvenä uskomattoman laajalle alueelle, joten suojaa reilun kokoinen alue. Parasta olisi, jos voisit spreijata pihalla raikkaassa ulkoilmassa.

Kuhunkin kukkaan tarvitsemasi kankaan koko määräytyy kankaan paksuuden, jäykkyyden ja haluamasi kukan koon perusteella. Peruskoko voisi olla noin 14cm x 45cm. Taita kangas kaksinkerroin, jolloin käsissäsi on pitkä kapea kangaspala. Aloita rypytys ja kääntely toisesta päästä. Käännä ja pidä kukasta kiinni oikealla kädellä, lisää ja rypytä samalla kangasta vasemmalla kädellä. Kun olet kiertänyt kangaspalan kokonaan ruusuksi, kiinnitä se pistämällä kaksinkertainen lanka silmäneulassa tyven läpi. Kieputa lankaa muutaman kerran tyven ympäri ja pistä vielä kerran lanka tyven läpi. Päättele huolellisesti. Siisti tyvi leikkaamalla siitä ylimääräinen kangas pois, niin että jäljelle jää noin sentin tyvi.

 

Sormustyyny

– 2 kpl 20cm x 20cm satiini- tai silkkikangasta

– valkoista ompelulankaa

– ompelukone

– vanutäytettä

– 3m vaaleanvihreää satiini- tai silkkinauhaa, leveys 3mm

– metri vaaleanpunaista satiini- tai silkkinauhaa, leveys 3mm

– metri keskivihreää satiini- tai silkkinauhaa, leveys 1,5cm

– 3kpl pienehköä kangasruusua

– kuumaliimaa

Leikkaa kapeasta vaaleanvihreästä nauhasta 14kpl 20cm:n pituista pätkää. Asettele ne lomittain ristikoksi, 7 pystyyn ja 7 vaakaan. Kiinnitä nauhojen päät nuppineuloilla toisen tyynykappaleen oikealle puolelle 2,5cm päähän toisistaan. Ompele nauhojen päät kiinnittävä suoraommel puolen sentin päähän kankaan reunoista.

Kiinnitä nyt tyynykappaleet nuppineuloilla toisiinsa, oikeat puolet vastakkain. Ompele suoraommel sentin päähän reunoista. Muista jättää täyttöaukko jollekin sivulle. Käännä tyyny ympäri ja täytä se vanulla. Ompele täyttöaukko umpeen käsin. Laskosta leveämmästä vihreästä nauhasta ruusuke. Kiinnitä koristeet, myös vaaleanpunainen ohut nauha, tyynyyn kuumaliimalla tai käsin ompelemalla.

 

Morsiuspussukka

– valkoista satiini- tai silkkikangasta 20cm x 110cm

– valkoista ompelulankaa

– ompelukone

– 3kpl kangasruusua

– vaaleanvihreää satiini- tai silkkinauhaa, leveys 3mm

– metri keskivihreää satiini- tai silkkinauhaa, leveys 1,5cm

– metri keskivihreää satiini- tai silkkinauhaa, leveys 2,5cm

– kuumaliimaa

Pussukan ompelu:

Itse pussiosaan tarvitset 20cm x 50cm kokoisen kangaspalan. Siksakkaa lyhyet reunat siisteiksi. Taita kangas kaksinkerroin oikeat puolet vastakkain. Ompele yhteen pussin molemmat 25cm pituiset sivureunat. Tee alakulmiin muoto-ompeleet. Tätä pientä toimenpidettä varten sinun täytyy kääntää pussia niin, että sivusaumat siirtyvät keskelle, sekä alla että päällä. Litistä kulmat ja kiinnitä syntyneet kolmiot nuppineuloilla. Saumojen täytyy siis olla kolmioiden keskellä. Ompele suoraommel 2,5cm etäisyydelle kulmista. Leikkaa halutessasi pois ylimääräinen kulma.

Reunakappaleen koko on 20cm x 60cm. Taita kangas kaksinkerroin oikeat puolet vastakkain. Ompele lyhyet reunat yhteen. Taita kangasrengas toistamiseen kaksinkerroin, nyt oikea puoli ulospäin. Kädessäsi on 10cm korkuinen kangasrengas, jonka halkaisija on 30cm. Siksakkaa alareunat siististi yhteen.

Ompele reunakappaleen alareunaan 2 poimutuslankaa, 1cm ja 3cm etäisyydelle alareunasta. Kiristä lankoja, kunnes alareuna on supistunut pussin suun kokoiseksi, eli noin 19cm halkaisijaltaan. Aseta reunakappale pussin suulle, oikeat puolet vastakkain. Ompele reunakappale ja pussi yhteen poimutuslankojen kohdalta, eli 1cm ja 3cm etäisyydelle reunasta. Samalla olet tehnyt kanavan kiristysnauhaa varten.

Tee oikealle puolelle, takasauman viereen, ratkojalla reikä kanavan kohdalle. Pujota 1,5cm levyinen nauha kanavan läpi, pussin suun ympäri ja samasta reiästä ulos. Jätä nauha tarpeeksi pitkäksi, jotta voit tehdä siitä rannelenkin solmimalla nauhan päät yhteen. Liimaa kuumaliimatipalla koristeeksi kaunis leveämmästä nauhasta tehty rusetti aivan reiän yläpuolelle.

Ruusukoristeet:

Kokoa itse tekemistäsi kangasruusuista (ohje yllä) ja vihreistä nauhoista pieni siisti kimppu. Nauhojen päät saavat jäädä pitkinä roikkumaan pussukan reunojen yli. Liimaa ja neulo kimppu siististi kiinni pussin etusisäreunaan. Pussin suun ollessa kiristettynä syntyy vaikutelma silkin ympäröimästä kukkakimpusta. Pussukkaa voisi hyvin kantaa myös kaulaosa kädessä, kimppumainen vaikutelma tehostuisi entisestään.

No Responses

Write a response