Hunajaiset Kynttilät Rullaamalla

Hunajaiset Kynttilät Rullaamalla

 • erivärisiä mehiläisvahalevyjä
 • keskikokoista sydänlankaa
 • erilaisia (pipari)muotteja
 • erivärisiä ohuita kynttilävaha-arkkeja
 • viivotin
 • tylsähkö veitsi
 • aaltoreunainen taikinapyörä
 • muovia tai vahakangasta työalustaa suojaamaan  

Matala paksu kynttilä:

 1. Leikkaa kaksi mehiläisvahalevyä pituussuuntaan kahtia viivottimen ja veitsen avulla. Saat näin neljä kappaletta, joiden koko on 38 cm x 11 cm. Sijoita sydänlanka huolellisesti yhden puolikkaan lyhyeen reunaan.
 2. Aloita rullaamaan levyä napakasti, niin että sydänlanka jää kynttilän ytimeen. Rullattuasi loppuun ensimmäisen puolikkaan lisäät vain perään uuden levyn ja jatkat rullaamista. Rullaa peräkkäin kaiken kaikkiaan kolme puolikasta, niin tiiviisti ja siististi kuin vain pystyt.
 3. Tee vihreästä mehilaisvahalevystä lehdet kuusen muotoisen pikkumuotin avulla. Tarvitset 24 lehteä kynttilää kohden. Kiinnitä lehdet painamalla lehden tyvi kiinni kynttilän pintaan. Sijoita lehdet lomittain kolmeen kerrokseen, kussakin kerroksessa on kuusi lehteä.
 4. Leikkaa ohuesta kynttilävaha-arkista 6 kpl noin sentin korkuista  suikaletta aaltoreunaisen taikinapyörän avulla. Näistä syntyvät kukkaset. Aloita rypytys ja kääntely suikaleen toisesta päästä. Käännä ja pidä kukan tyvestä kiinni vasemmalla kädellä, rypytä vahaa oikealla kädellä. Kynttilävaha-arkit ovat hyvin  ohuita, joten työskentele varoen. Tyvestä saat varovasti muotoilluksi ja venytetyksi ohuehkon varren.
 5. Paina kukkasten varret kiinni kynttilän pintaan. Kiinnitä  kukintojen alle vielä yksi kierros lehtiä, painele lehtien tyvet kynttilöiden pohjaan

Korkea kynttilä:

Valmistus on lähes samanlainen kuin matalankin  kynttilän. Rullaa peräkkäin kaksi kokonaista mehiläisvahalevyä. Kynttilän korkeudeksi tulee näin 22 cm. Sijoita vihreät lehdet viiteen kerrokset,  yhteensä tarvitset  lehtiä  30 kpl.

Kuusikynttilä:

 1. Leikkaa vihreä mahiläisvahalevy kahtia viistoon, eli kulmasta kulmaan. Sijoita sydänlanka huolellisesti toisen puolikkaan 22 cm korkuiseen reunaan ja rullaa.
 2. Rullaa ja painele tiiviisti tyven ja keskikohdan ympärille erikokoisia vihreitä suikaleita, niin että tuloksena on  tasaisesti tyveä kohti paksuuntuva perusrunko. Tyven halkaisijan tulisi olla noin 5 cm ja pohjan tasainen.
 3. Tee lehvät kuusen muotoisen pikkumuotin avulla.  Vihreää mehiläisvahaa kuluu ainakin arkillinen, ehkä enemmänkin. Paina lehtien tyvi kiinni runkoon. Sijoita lehvät lomittain aloittaen rungon tyvestä.
 4. Leikkaa pikkuruisten muottien avulla erilaisia kuvioita erivärisistä ohuista kynttilävaha-arkeista. Kiinnitä niitä sinne tänne lehvien päihin, varovasti yhteen puristaen.

Pakettikynttilä:

 1. Leikkaa mehiläisvahalevy pituussuuntaan kahteen  tai kolmeen osaan. Aseta nämä samankokoiset kappaleet päällekkäin ja leikkaa tämä pino samansuuruisiin osiin. Osia täytyy olla parillinen luku, eli esim. 6 tai 8 kpl.
 2. Aseta ja painele osat huolellisesti päällekkäin pinoksi. Muista laittaa sydänlanka pinon puoleenväliin.
 3. Leikkaa samanvärisestä mehiläisvahalevystä kaksi kappaletta, toinen kynttilän yläsivua hivenen suurempi ja toinen kynttilän ympärysmitan kokoinen. Pistä reikä yläsivupalan keskelle sydänlankaa varten ja painele pala hellävaraisesti paikoilleen. Kiedo isompi kappale kynttilän ympärille, niin että saumakohta sijoittuu takapuolen keskelle.
 4. Tee lahjanauha noin sentin levyisestä erivärisestä mehiläisvahasuikaleesta. Muotoile rusetti ja painele se paikoilleen.

No Responses

Write a response