Ikkunakoristeet läpikuultavasta ikkunamaalista

Ikkunakoristeet läpikuultavasta ikkunamaalista

Nämä veikeät hahmot ovat monivuotisia koristeita. Mikäs sen hauskempaa kuin ikioma joulupukki ikkunasta kurkistamassa. Alkuun päästyäsi voit itse suunnitella ihan minkälaisia koristeita tahansa. Ainoa rajoitus on oikeastaan koko. Yksittäiset kuviot eivät saisi olla A4-kokoa suurempia, sillä muutoin siirtely vaikeutuu ja ilmakuplia jää helpommin kuvioita kiinnittäessä.

Voit valmistaa useampia kuvioita, jotka sitten ikkunassa yhdistät suuremmaksi kokonaisuudeksi. Lumilinna on valmistettu siten. Sen portti on eri palaa kuin muuri ja torni. Näitä osia voi laittaa peräkkäin vaikka kuinka monta.

Plaidin Window Colour -maalisarja on kehitetty suuritöisen ja hintavan lyijylasitekniikan jäljittelyyn. Ikkunamaalit ovat vesiliukoisia akryylimaaleja, ja niitä voi sekoittaa keskenään.

  • Plaidin Window Color -rajausainetta
  • Plaidin Window Color -maaleja 
  •  A4-kokoisia sablonimuoviarkkeja
  • hammastikkuja
  • mallipiirroksia
  • maalarinteippiä
  1. Teippaa mallipiirros paikoilleen muoviarkin alle. Pursota rajausainetta mallipiirroksen viivoja seuraten. Kapeampaa viivaa saat aikaiseksi kiertämällä pullon kärkeen kapean lisätötterön teipistä. Anna valmiin viivapiirroksen kuivua ainakin vuorokausi.
  2. Pursota ja levitä Window Color -maalia yhdelle alueelle kerrallaan. Maalikerros ei saa olla liian ohut, muttei liian paksukaan. Sopivan määrän oppii pian. Kuivuessaan maalikerros ohenee huomattavasti ja muuttuu läpinäkyväksi. Levitä maali huolellisesti reunoja myöten.
  3. Väritetty alue on kammattava heti tuoreeltaan hammastikulla maalin tasoittamiseksi ja ilmakuplien poistamiseksi. Lisää kuplia poistat koputtelemalla ja antamalla ‘luunappeja’ muovin läpi, suoraan kuvion alapuolella.
  4. Anna väritetyn kuvion kuivua ainakin pari vuorokautta ennen muovilta irroittamista. Siirrä kuvio haluamaasi paikkaan esimerkiksi ikkunaan tai peiliin. Painele kuvio tiiviisti kiinni pintaan aloittaen kuvion keskeltä. Näin vältät ilmakuplien syntymisen. Kuvio pysyy paikoillaan niin kauan kuin haluat.

No Responses

Write a response