Kori Sanomalehdestä

Kori Sanomalehdestä


Korien punominen sanomalehdistä on hauskaa puuhaa. Se tosin vaatii hieman kärsivällisyyttä, mutta lopputulos kruunaa vaivat. Näin pääset eroon myös postiluukusta tippuvista mainoslehdistä. Jos sinulle ei tule sanomalehteä, niin voit valjastaa ystävät ja sukulaiset sanomalehtitalkoisiin keräämään niitä. Täältä löydät pyöreiden korien punomisohjeet.


Sanomalehtipuikulat

Poista sanomalehdestä niitit ja leikkaa se horisontaalisesti 4 osaan. Suikaleiden koko on noin 56 cm x 10 cm. Nämä ohuemmat puikot sopivat pienempiin töihin tai vaakapuikoiksi isompiin töihin . Leikkaamalla sanomalehden horisontaalisesti 3 osaan saat vähän tukevampia puikkoja, jotka sopivat isompiin töihin pystypuikoiksi tukevuutta tuomaan.

Kieritä sanomalehtisuikaleet grillitikun ympärille. Liimaa loppukulma puikkoliimalla. Puikon toinen pää jää isommaksi, mutta se on vain hyvä, sillä työn edistyessä jatkat puikkoa liimamalla sisäkkäin edellisen päähän uuden puikon. Nämä paperipuikulat valmistuvat vaikka televisiota katsellessa, niitä tarvitaan aika monta korin valmistukseen.

Tarvitset jonkinlaisen haluamasi kokoisen pahvilaatikon muotiksi. Leikkaa toisesta pahvista 2 kpl laatikon pohjan suuruista kappaletta. Liimaa alemmalle pahville noin 2 cm välein putkiloita kuumaliimalla. Lukumäärän tulee olla pariton! Liimaa ylempi pohja paikalleen.

Aseta muotti pahvilaatikko paikalleen. Nosta ylös puikot ja kiinnitä ne väliaikaisesti paikalleen pyykkipojilla. Jos kaikille pyykkipojille ei ole tilaa, teippaa puikko paikalleen maalarinteipillä.

Ala pujottelemaan vaakapuikkoja pystypuikkojen lomaan. Aina kun puikko on loppumassa liimaa sen jatkeeksi uusi puikko tipalla kuumaliimaa. Puikkojen päät menevät yleensä sisäkkäin. Jos eivät niin leikkaa toisen puikon päähän noin 1 cm pituinen halkio ja liimaa se toisen puikon pään päälle. Tai  taivuta sisäänmenevä pää kouruksi johon laitat pari tippaa kuumaliimaa. Voit myös trimmata sisäänmenevää päätä ohuemmaksi. Taivuta puikko vetämällä sormiesi välissä. Jatka näin kunnes olet saavuttanut haluamasi korkeuden.

Poista pahvilaatikko. Katkaise pystypuikot noin 3 cm pituisiksi ja taivuta ne vuorotellen sisä- ja ulkopuolelle, laita tippa Eri Keeperiä taivutettavan puikon juureen. Katkaistut puikot voit käyttää uuden korin tekoon. Muista tällöin heti liimata puikkoliimalla puikon pään loppukulma, muutoin puikko aukeaa.

Seuraava malli sopii erinomaisesti esim. paperiroskakoriksi työpöydän viereen tai vaikka ulkovessaan 🙂

No Responses

Write a response