Kranssi Paperifiligraanista

Kranssi Paperifiligraanista

Paperifiligraanin tekeminen on koukuttavaa ja edullista. Tässä tekniikassa on kyse siitä, että paperista leikatuista suikaleista kierretään spiraaleja ja niistä muodostetaan pohjan päälle erilaisia kuvioita ja muotoja, jossa vain mielikuvitus on rajana. Tästä löytyy äitienpäiväkortin ohje.

Paperifiligraanitekniikan innoittajana pidetään filigraanikoruja, joissa ohuesta metallilangoista on koottu pitsimäisiä koristeellisia kuvioita. Englanninkielessä paperifiligraani tunnetaan nimellä paper quilling.

 

Ensin leikellään paperisuikaleita (leveys 3-5 mm). Paperiksi sopii esimerkiksi tavallinen värillinen kopiopaperi. Kopiopapereita on saatavissa marketeista ja kirjakaupoista erilaisina värilajitelmapakkauksina ja askarteluliikkeissä väripapereita myydään myös yksittäin. Paperisuikaleen pituus ja koko määrittävät millainen lopputuloksesta tulee. Pelkillä saksillakin pärjää, mutta paperileikkurilla homma hoituu sutjakkaasti kun pystyy leikkaamaan useamman paperin kerralla. Ja tulee tasaisempi jälki.

Paperifiligraanin valmistaminen

1. Lähde rullaamaan suikaletta työvälineen (esim. hammastikku) pään ympärille tasaisen tiukasti. Kun koko paperisuikale on rullattu, irrota spiraali työvälineen päästä. Haluamastasi lopputuloksesta riippuen päästä spiraali aukeamaan ainakin jonkun verran tai kokonaan.

 2. Liimaa paperisuikaleen pää spiraaliin pienellä tipalla Eri Keeperiä ja anna liiman kuivua rauhassa ennen spiraalin mahdollista muotoilua. Muotoile spiraali halutessasi esimerkiksi pisaran, neliön, kolmion, silmän, suunnikkaan tai jonkin muun muotoiseksi ”nipistämällä” spiraalin reunasta peukalolla ja etusormella.
3. Tee kuvioon tarvittavia spiraaleja valmiiksi ja liimaa ne pienillä liimatipoilla taustakartonkiin tai styroksipohjaan työn edistyessä.
4. Jos teet kranssin, niin styroksipohjan voi maalata haluamasi väriseksi ennen paperisuikaleiden liimausta. Käytä paperisuikaleiden liimaukseen ihan reilusti Eri Keeperiä, sillä se muuttuu kuivuessaan läpikuultavaksi ja huomaamattomaksi.

No Responses

Write a response