Ruusuja ohuesta pahvista

Ruusuja ohuesta pahvista

Pahviruusut

Näihin ruusuihin tarvitset ohutta pahvia, tyhjiä vessapaperirullia tai munakennorasioiden kansia. Ruusun muotiksi käy esimerkiksi piparkakkumuotti (6-sakarainen). Itse tein kahdenkokoisia ruusuja. Isompia varten tein isomman muotin lisäämällä piparkakkumuotin ympärille puolisen senttiä tilaa kauttaaltaan.

Jos ohut pahvi on liukasta (kuten omani oli) karhenna sitä hinkkaamalla karkealla sienellä maalin tarttuvuuden lisäämiseksi.

Kaikki vessapaperirullat eivät sovellu tähän sillä, sillä ne saattavat olla paksumpia tai käsitelty jäykemmiksi. Leikkaa rulla halki. Suihkauta pari painallusta vettä suihkepullosta molemmin puolin pahvia. Veden pitäisi imeytyä nopeasti pintaan, ei jäädä pisaroiksi pahvin pintaan. Suorista pahvia. Piirrä siihen muotilla piparkakkukuvio. Leikkaa se irti ja laita painon alle suoristumaan. Yhtä ruusua kohden tarvitset 3-4 kuviota.

Munakennorasioiden kannet ovat myös hyvää materiaalia. Yhdestä kannesta saat tehtyä 2 pienempää kuviota. Kostuta ulkopuoli vedellä ja anna hiukan imeytyä, näin etiketti irtoaa ainakin jonkun verran.

Jos teet pienemmän ruusun, on piparkakkumuotti  sellaisenaan hyvä muotti. Yhteen ruusuun tarvitset 3 kuviota. Isompaan ruusuun tarvitset 4 kuviota.

Maalaa kuviot askartelumaalilla molemmin puolin. Ei haittaa vaikka kuviot olisivatkin vielä hiukan kosteita. Jos kosteus on irrottanut kerroksia toisistaan liimaa ne paikoilleen puikkoliimalla. Anna kuivua.

Leikkaa kaikkien kuvioiden sakaroita sisäänpäin, niin että keskustaan jää noin sentin levyinen ehjä alue. Ota ensimmäinen kuvio ja liimaa kuumaliimalla 2 vastakkaista sakaraa sisäkkäin yhteen. Taivuta loppujen sakaroiden päät alaspäin esimerkiksi pyöreä lyijykynän avulla. Liimaa kuumaliimatipoilla sakarat ylös toisiinsa, kohti keskustaa. Taivuta kaikkien muidenkin kuvioiden sakarat alaspäin.

 Liimaa ensimmäinen kuvio keskelle toista kuviota. Taivuta samoin sakarat ylöspäin ja liimaa kuumaliimalla toisiinsa. Toista kunnes olet kiinnittänyt 3-4 kuviota toisiinsa.

Tee vihreitä terälehtiä samoista materiaaleista. Liimaa kuumaliimalla ruusut ja terälehdet paikoilleen kranssiin.

No Responses

Write a response