Pyöreitä Koreja Sanomalehdestä

Pyöreitä Koreja Sanomalehdestä

Pyöreitä koreja varten tarvitset muotiksi pahvilaatikon sijaan esim. jonkun pyöreän astian tai ämpärin. Pyöreä kori sopii esimerkiksi kukan suojaruukuksi, roskakoriksi tai vaikka kynäpurkiksi. 

Korien punominen sanomalehdistä on hauskaa puuhaa. Se tosin vaatii hieman kärsivällisyyttä, mutta lopputulos kruunaa vaivat.  Jos sinulle ei tule sanomalehteä, niin voit valjastaa ystävät ja sukulaiset sanomalehtitalkoisiin keräämään niitä. Täältä löydät neliskulmaisten korien punomisohjeet.Poista sanomalehdestä niitit ja leikkaa se horisontaalisesti 4 osaan. Suikaleiden koko on noin 56 cm x 10 cm. Nämä ohuemmat puikot sopivat pienempiin töihin tai vaakapuikoiksi isompiin töihin . Leikkaamalla sanomalehden horisontaalisesti 3 osaan saat vähän tukevampia puikkoja, jotka sopivat isompiin töihin pystypuikoiksi tukevuutta tuomaan.


Kieritä sanomalehtisuikaleet grillitikun ympärille. Liimaa loppukulma puikkoliimalla. Puikon toinen pää jää isommaksi, mutta se on vain hyvä, sillä työn edistyessä jatkat puikkoa liimamalla kuumaliimalla sisäkkäin edellisen päähän uuden puikon.


Tarvitset muotiksi jonkinlaisen haluamasi kokoisen pyöreän astian, ämpärin tms. Leikkaa pahvista 2 kpl astian pohjan suuruista kappaletta. Mattoveitsellä saat leikatuksi siististi ääriviivojen mukaan. Liimaa alemmalle pahville noin 2 cm välein putkiloita kuumaliimalla. Lukumäärän tulee olla pariton!


Liimaa ylemmälle pohjalle muutama vanhan kirjan kellastunut sivu. Liimaa ylempi pohja paikalleen.


Aseta muotti-astia paikalleen. Nosta ylös puikot ja kiinnitä ne väliaikaisesti paikalleen pyykkipojilla. Jos kaikille pyykkipojille ei ole tilaa, teippaa puikko paikalleen maalarinteipillä.


Ala pujottelemaan vaakapuikkoja pystypuikkojen lomaan. Aina kun puikko on loppumassa liimaa sen jatkeeksi uusi puikko tipalla kuumaliimaa. Puikkojen päät menevät yleensä sisäkkäin. Jos eivät niin leikkaa toisen puikon päähän noin 1 cm pituinen halkio ja liimaa se toisen puikon pään päälle. Tai  taivuta sisäänmenevä pää kouruksi johon laitat pari tippaa kuumaliimaa. Voit myös trimmata sisäänmenevää päätä saksilla ohuemmaksi, kiilamaiseksi. Taivuta puikko vetämällä sormiesi välissä. Jatka näin kunnes olet saavuttanut haluamasi korkeuden.

Poista muotti-astia. Katkaise pystypuikot noin 3 cm pituisiksi ja taivuta ne vuorotellen sisä- ja ulkopuolelle, laita tippa Eri Keeperiä taivutettavan puikon juureen.

Katkaistut puikot voit käyttää uuden matalan korin tekoon jos ne ovat tarpeeksi pitkiä. Muista tällöin heti liimata puikkoliimalla puikon pään loppukulma, muutoin puikko aukeaa käyttökelvottomaksi.


Tässä seuraavassa mallissa muottina toimii iso muovipurkki. Tästä tulee mainio kori esimerkiksi kukalle.

No Responses

Write a response