Upeita Sanomalehtikransseja punoen

Upeita Sanomalehtikransseja punoen

Tämä kranssi on jo sellaisenaan hieno, eikä paljoa lisäkoristeita kaipaa. Tykkään itse maalata paperipuikulat askartelumaaleilla ennen punomista. Toki sanomalehtipuikulat voi jättää maalaamattakin, jolloin valmiin naturellin kranssin voi maalata spraymaalilla haluamasi väriseksi, tai jättää sellaisekseen. Tämän artikkelin lopussa on kuvia samalla tekniikalla tehdyistä, erivärisistä kransseista!

Täältä löydät videon, jossa yksityiskohtaiset ohjeet. Videolla on espanjankielinen(?) selostus, mutta ei haittaa vaikket kieltä osaisikaan, sillä video on hyvin selkeä. Tästä syystä en ala kauhean tarkasti jokaista työvaihetta selittämään, video ja kuvat puhukoot puolestaan.

Valmistelut:

Pyörittele runsaasti sanomalehtipuikuloita. Ohje täällä. Maalaa puikulat 2-3 värillä. Itse käytän vaahtomuovista pensseliä, jolla maali levittyy siististi ja nopsasti. Näillä pääset alkuun, ja työn edistyessä voit pyörittää ja maalata lisää puikuloita tarpeen mukaan.

Pringles perunalastutuubi sopii loistavasti muotiksi jonka ympärille kranssi punotaan. Leikkaa pahvista tuubin pohjan kokoinen ympyrä. Teippaa puikulat siihen kiinni maalarinteipillä tasaisin välimatkoin. Ota seitsemäs puikula ja liimaa se kuumaliimalla kiinni yhden puikulan juureen.

Laita Pringles-tuubin sisälle joku paino, kuten vaikka vedellä täytetty puolen litran juomapullo. Paino auttaa alussa pitämään tuubin paikoillaan ja poistetaan kun on punottu noin 10-15cm.

Kun asettelet koristeita renkaan päälle sovita renkaan päiden saumakohta koristeiden alle, näin ollen sitä ei edes huomaa kuin ihan läheltä katsoessa, josko silloinkaan. Koska rengas on itsenään jo koristeellinen ei se kaipaa paljon koristeita. Itse asettelin koristeet vähän vinoon, oikeaan alakulmaan. Ruusujen teko-ohje täällä. Viimeistelin vielä perhosella. Perhosten teko-ohje täällä.

No Responses

Write a response